Kirsten Brøndums Blog

SOMMERUDSTILLING PÅ FREDERIKSHAVN KUNSTMUSEUM & EXLIBRISSAMLING 25.06.-13.08.2016.

by kirsten 19. juni 2016 19:02

 

 

 

Kirsten Brøndum undersøger modernismens klassiske motiver.

Selvom motiverne er genkendelige, er målet ikke genkendeligheden. Det sete er blot afsæt for undersøgelser af rum, flade og farve, hvilket bliver tydeligt i opstillingerne med orkidéer. Omkring den vandrette midterakse folder de brede blade sig skiftevis op og ned ad på fladen i et stilfærdigt, rytmisk forløb, der giver lejlighed til at variere de forskellige toner af grøn i forhold til, hvordan lyset reflekteres på bladenes blanke overflade. Der opstår derved et kontrapunktisk spil, som afbalanceres af, at urtepotternes massivitet kun er gengivet som skygger under midteraksen, mens planternes "lufttråde" og blomsterpinde sender spinkle sonder op på øverste del af billedfladen.

Kunsthistoriker, mag. art. Anne Lie Stokbro

 

Til udstillingen på Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling fortsættes arbejdet med orkidemotivet men nu som grafisk udtryk. Lino - tryk 1/1, udført på Det Grafiske Værksted Hjørring.

 

25. juni til 13. august 2016

Årets sommerudstilling vil også i år vise værker fra museets samlinger. Udstillingens hovedvægt vil ligge på Karl Bovin, bl.a. på værker fra hans Bahrain-rejser, men også Elisabeth Schou, Eyvind Karup Nielsen og Poul Sørensen m.fl vil være at finde på udstillingen.

I udstillingsperioden vises en film om Bovin-samlingen på Frederikshavn Kunstmuseum samt en portrætudsendelse lavet af DR i 1968, Den bedste af alle verdener, hvor Karl Bovin i sit hjem i Odsherred fortæller om sine rejser til Bahrain, og om sine mange musikinstrumenter, som han også demonstrerer. Bovin fortæller desuden beretninger fra sit liv, sit arbejde, forholdet til andre malere og sit motiv- og farvevalg.

Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling, Parallelvej 14, 9900  Frederikshavn. Åbningstider: Tirsdag-lørdag 10-16, søndag og mandag lukket

www.frederikshavnkunstmuseum.dk

Tags: