Kirsten Brøndums Blog

NEW WORKS FOR EXHIBITIONS 2024

by kirsten 27. januar 2024 22:04
  

Glæder mig til vi snart mødes igen - i kunstens tegn. Jeg viser her fire nye værker, hvor penslen er skiftet ud med neopastels og lærredet med papir. Virkelig en spændende proces at arbejde intenst med andre værktøjer.
Det nordjyske landskab er til stadighed en stor inspirationskilde. I de nye arbejder er det små landskabspartier, hvor alt overflødigt er frasorteret. Kun det vigtigste er tilbage. Til gengæld får mine tanker lov til at være en del af værket! Jeg anvender gamle linotryk på smukt Arches papir. I genanvendelsen bruger jeg nogle af tryksporene og jeg ser rødder, vores rødder, jordens rødder og måske roden til fred i verden ♡
Udover et fint ombygget Dronninglund Kunstcenter - ses vi også på Galleri Grenen/Grenen Kunstmuseum i påskeferien. 2 skønne, skønne "pletter" i Nordjylland.

Tags:

DRONNINGLUND KUNSTCENTER PÅSKEUDSTILLING 2024

by kirsten 19. januar 2024 18:53

 

 

De her 2 neopastels skal med på Påskeudstillingen i Dronninglund Kunstcenter. Jeg glæder mig meget til at vise flere helt nye værker. Lige nu er der en stor ombygning igang derude. Nyt køkken og ikke mindst elevator til 1. salen, den skal du prøve, hvis du vil se mine arbejder : ))

 

Tags:

NYE VÆRKER TIL 2024

by kirsten 20. oktober 2023 11:56

 

 

Udsnit af arbejder til næste års udstilling. Olie, bly, kul og neopastel

- mit værksted er fyldt op med ny energi : )

 

De sidste 6 familieportrætter (af ialt 10) blev afleveret i oktober. De hænger nu i et smukt hjem - med bøger og kunst fra gulv til loft! Spændende nøje udvalgte værker af forskellige kunstnere.

Tak til familien Steen for guidet rundvisning og ikke mindst jeres gæstfrihed ♡

Tags:

TAK FOR OPGAVEN

by kirsten 3. august 2023 19:02

 


I går afleverede jeg 4 portrætter til en sød familie. 

De unge voksne portrætterede er ret så spot on omkring deres egen personlighed og bevidst om deres vej i livet, det fornemmer man tydeligt. Tak for opgaven. I mit arbejde rørte det bestemt også ved min egen livsopfattelse.

Tags:

KUNSTFORENINGEN LIMFJORDENS PÅSKEUDSTILLING 2023

by kirsten 6. april 2023 11:49

 


Tak for invitationen. Jeg glæder mig meget til at deltage i Kunstforeningen Limfjordens Påskeudstilling 2023.

Første gang jeg besøgte Struer var i 1987, da havde jeg værker med på Kunstforeningens årlige censurerede Efterårsudstilling, det var en stor oplevelse. Dengang arbejdede jeg med collage, 2 år senere på Aarhus Kunstakademi blev oliemaleriet mit foretrukne, og er det stadig.

Læs mere her www.limfjorden.com

Tags:

ØNSKER ALLE EN GLÆDELIG JUL OG ET LYKKEBRINGENDE ÅR 2023

by kirsten 21. december 2022 17:39

 

 

 

  www.instagram.com/kirstenbrondum/  

Tags:

BØRGLUM UDSTILLINGEN 2022

by kirsten 5. oktober 2022 16:08

 

Så er det igen tid til Børglumudstillingen.

 

Denne gang inviteres I til 40 års jubilæum,

som fejres med bobler og jazz til ferniseringen lørdag d. 30. oktober kl 11.

16 forskellige veloplagte kunstnere viser værker både i forsamlingshuset og i Børglum kirke.

Udstillingen åbnes med tale ved leder af Kunstbygningen Vrå, Signe Højmark.

 

 Åben kl. 10 - 17 lørdag og søndag.

 

Tags:

GALLERI GRENEN - GRENEN KUNSTMUSEUM 2022

by kirsten 23. februar 2022 14:53

 

   

 

Tags:

72 SMÅ PORTRÆTTER TIL GALLERI GRENEN - GRENEN KUNSTMUSEUM

by kirsten 14. februar 2022 15:52

 

Små portrætmalerier, olie på lærred og mdf

En hyldest til mangfoldigheden, kroppens holdning, ansigtets udtryk. Netop det interesserer kunstneren - at se, iagttage og få øje på det unikke. Mennesker som du og jeg. Kendte, ukendte, bekendte, familie og venner. Parafraser.

Kirsten Brøndums portrætter er baseret på familiefotos, udklip fra blade og aviser. Inspirationskilden indbefatter også kunstbøgerne i reolen. Motiverne/portrætterne er genkendelige, men mange gange frigives fantasien i processen og der opstår et helt nyt portræt.

Den kunstneriske frihed er en leg mellem det planlagte og det spontane. Det er helt nye malerier og en lidt anderledes stringent malemåde.

Nogle steder konkrete penselstrøg og andre steder er malingen nærmest laserende… Nye ting opstår - ved nye spændende opgaver.


72 small portrait paintings, oil on canvas and mdf

A tribute to diversity, the posture of the body, the expression of the face. This is exactly what interests the artist - to see, observe and acknowle the unique. People like you and me. Known, unknown, acquaintances, family and friends.

Paraphrases.

Kirsten Brøndum's portraits are based on family photos, clips from magazines and newspapers. The source of inspiration also includes the artbooks in the bookshelf.

The motifs/portraits are recognizable, but many times the imagination is released in the process and a completely new portrait emerges. The artistic freedom is a play between the planned and the spontaneous. These are brand new paintings with a slightly different stringent way of painting. 


Tags:

KUNSTTUR 2021

by kirsten 8. september 2021 19:04

         

Tags: